Бременна българка изчезна в Гърция, приятелят й е открит мъртъв (снимка)

Гръцките власти издирват 37-годишната Десислава Илиева, която живее в град Ретимно на остров Крит, информира изданието „Български новини“.

[ad id=“225664″]

Десислава е родом от Бяла Слатина. Тя е изчезнала в сряда и семейството й няма връзка с нея. Твърди се, че българката е имала връзка с гръцки гражданин и е била бременна в 4-тия месец.

Предполагаемият приятел на българката – 45-годишен грък, е открит мъртъв в село край град Ретимно. Човекът е бил обесен.

Гръцките власти разследват дали има връзка между смъртта му и изчезването на българката. Нейни близки твърдят, че гъркът я принуждавал да направи аборт, но тя категорично отказвала. Преди да изчезне, Десислава имала среща с него. След това следите й се губят.

[ad id=“263680″]

Приятелки на Десислава, живеещи на остров Крит, са разпитани от гръцката полиция. Една от тях твърди, че е разговаряла с гърка – ден преди да бъде открит мъртъв. Питала го за Десислава. Той е отговорил, че тя е заминала при нейни близки в чужбина. Близките на жената обаче казват, че те нямат роднини в чужбина.

[ad id=“237001″]

Българската общност на остров Крит е притеснена за зачестилите случаи на „удавили“ се българки, безследно „изчезнали“ и липсата на всякаква информация по тези казуси. Особено притеснителен е фактът също, че при престъпления, извършени от българи, се дава голяма гласност, а за престъпления, извършени срещу българи, има тотално затъмнение и липса на информация. Надяваме се Десислава да бъде намерена жива и ние българите на острова сме готови да съдействаме“. Това коментира Петър Анастасов – председател на организацията „Сдружение на българите на остров Крит“.


image0 (9K)