Брижит Бардо призова италианска провинция: Да се изпратят три мечки в български природен парк

Френската кинолегенда Брижит Бардо призова италианската провинция Тренто  – да се изпратят три мечки в български природен парк. Животните  били затворени в клетки като “проблемни”.

Тя написа две писма до шефа на северната автономна провинция Маурицио Фугати с искане да освободят трите мечки DJ3, M57 и M49, заключени в центъра Кастелер до Тренто, и протестира срещу съдбата на четириногите, пише 24 часа.

Това се случва, след като италиански активисти разпространиха в социалните мрежи видео с мечките в клетките. Като председателка на асоциация за защита на животните Бардо се оплака от италианската провинция как третира мечките.

Фугати прати успокоителен отговор на актрисата. Брижит Бардо изпрати второ писмо до провинция Тренто, в което направи конкретно предложение – трите проблемни мечки да се преместят в български природен парк, за който се грижи фондацията ѝ в сътрудничество с австрийската асоциация Vier Pfoten.

“Излишно е да продължаваме да си разменяме послания чрез медиите. Моето предложение ще ви позволи да се отървете от мечките, които смятате за опасни. Време е да действаме в името на общия интерес, като се започне от този на животните, които са несправедливо затворени в клетки”, написа секссимволът.

Брижит Бардо предлага мечките да бъдат пратени в природния парк в Белица, където вече има приютени много мечки, които са танцували в циркове

В България мечките ще бъдат на сигурно място, като се има предвид, че паркът за тях в Белица е обширен, намира се в естествена среда – в гора и на хълм, с всичко необходимо като места, където да живеят и плуват.

Според нея така италианските мечки ще получат по-добри условия на живот и ще се избавят от затворническите си номера, които сега са техни имена. “Разчитам на теб, разчитат на нас… да действаме!”, писа Бардо на Фугати.

Паркът за танцуващи мечки “Четири лапи” е разположен в Рила планина на около 180 км от София, на 12 км от Белица и на 35 км от Банско. Той се поддържа в сътрудничество с френската фондация “Бриджит Бардо” и се финансира от двете фондации. През 2000 г. 31 танцуващи мечки от България, Сърбия и Албания са спасени и преместени в парка.

Маурицио Фугати отговори на кинозвездата, че е благоразположен към предложението и ще го обмисли с помощта на експертите от сферат.


image0 (9K)