БСП иска Борисов да обясни пред НС защо привика посланика ни от Москва

„Притеснени сме от развиващата се дипломатическа криза, можем да я наречем война, която наподобява периода на Студената война, каза секретарят на ПГ на „БСП за България“ Кристиан Вигенин

[ad id=“225664″]

„ПГ на БСП иска премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента и да обясни защо е извикал на консултации българския посланик в Москва.“ Това каза секретарят на ПГ на „БСП за България“ Кристиан Вигенин пред журналисти във връзка със случая „Скрипал“, предаде „Фокус“.

„Притеснени сме от развиващата се дипломатическа криза, можем да я наречем война, която наподобява периода на Студената война. Това е повод всяка една политическа сила внимателно да се замисли какво се случва всъщност. На второ място не сме удовлетворени от непоследователната позиция на българското правителство, защото от последните дни станахме свидетели на разнопосочни изявления и действия“, каза Вигенин.

[ad id=“263680″]

Според него това тази ситуация създава рискове за страната. „Ние настояваме министър-председателят да дойде в Народното събрание и да ни информира за ситуацията и за кризата, която се развива. Още повече, че България е председател на ЕС – съответно за позиция на България и неговите очаквания оттук нататък. Готови сме това да стане на закрито заседание, ако счита, че има информация, която е специфична и трябва да сподели само с народните представители“, допълни Вигенин.


image0 (9K)