БСП иска оставката на кабинета „Борисов 3“ заради катастрофата край Своге

БСП поиска поемане на политическа отговорност заради тежката катастрофа край Своге. Оставки на министри вече е най-малкото, става въпрос за оставка на цялото правителство, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.

[ad id=“225664″]

„Има ли смелост премиерът Борисов да каже, че строи пътища и магистрали, за да загиват по тях хора. Трябва политическа отговорност“, каза Нинова.

„Трябва да е ясно, че виновникът за такива ситуации е само един и това е правителството на Бойко Борисов и той персонално. Гордостта на премиера – магистралите са най-голямата кражба, конкурирайки се може би със санирането. Досега корупцията ни ограбваше, взимаше от всеки човек. Сега вече корупцията убива в истинския смисъл на думата. Невинни българи плащат с живота си кражбите на правителството на Бойко Борисов“, заяви още Нинова.

[ad id=“263680″]

„Обръщаме се към всички хора, българи, че това просто не може да продължава повече така. Чувам днес колеги поискали да се извадят всички договори на фирма „Трейс“, добре, да ги извадим. Но една фирма ще бъде подменена с друга. Ще се смени тази фирма с друга, ще понесе някой отговорност на ниските равнища, но моделът остава“, каза лидерът на БСП.

Какви конкретни стъпки ще предприеме БСП ще се разбере, след като депутатите от партията се съберат в началото на парламентарния сезон другата седмица.


image0 (9K)