БСП настоява здравният министър да бъде изслушан в НС за закриването на болници

БСП отново поиска изслушване в пленарна зала на здравния министър Кирил Ананиев. От левицата настояха министър Ананиев да дойде в парламента във връзка с протестите на медицинските сестри и изявлението за преструктуриране на болници в Северозападна България.

Министър Ананиев направи това изказване непосредствено след срещи в областните болници във Видин и Монтана, където представи пред ръководството на болниците новата методика за образуване на разходите за персонал и работни заплати.

В началото на заседанието на парламента Филип Попов от „БСП за България“ поиска от министър Ананиев отговор на въпросите какво ще се случи с болниците във Видин, Враца и Монтана. Той посочи, че става въпрос за „преструктуриране“ и „закриване“ на болници в Северозападна България.

„Днес отново каним министъра да дойде тук, касае се за цял регион в България, за цяла Северозападна България, където хората няма да имат достъп до здравеопазване – нито качествено, нито навременно. Това е много тежък и сериозен проблем. Не касае една или две области, а цяла Северозападна България“, заяви Попов.

Председателят на парламента Цвета Караянчева заяви, че ще се свърже с министъра и ще информира народните представители.

 


image0 (9K)