БСП: Управляващите се опитват да замажат положението с Банов

„В записите, които изнесохме, става въпрос за спестените пари на фирмата, с които е била ощетена държавата, а не за иска, за който говори министър Банов.“

Това каза в ефира на Нова телевизия депутатът от БСП Димитър Данчев по повод  изнесената вчера информация от депутата от БСП Елена Йончева, че министърът на културата Боил Банов е опростил на фирма изпълнител на обекта неустойка от 700 хиляди лева.

Всичко, което се чува в записа, съвпада с анализа на документите, с които разполагаме. От документацията е видно, че има издадени пет акта номер 10 за временно спиране на строителните работи. Временното спиране не се брои за закъснение. За три от актовете имаме основание да смятаме, че са фалшифицирани, категоричен е Данчев.

Управляващите се опитват да замажат положението като твърдят, че сумите и сроковете съвпадат. Става въпрос за различни неща, добави той.

Освен неустойката съгласно договора при незавършаването трябва да се усвои и гаранцията, която е над 300 000 лева. Ако бяха потърсени всички неустойки, исковете, за които говори министър Банов, трябваше да са един път за 753 000 лева, втори път за 694 000 и трети път за 300 000 лева – общо за над 1,7 млн. лева, заяви депутатът от БСП.

Интересно е, ако министър Банов е изнудван от четири години, защо не е подал сигнал. Ние не разполагаме с материалите от четири години, а отпреди няколко дни, изтъкна още Димитър Данчев.


image0 (9K)