Бури вилнеят в цялата страна, обявиха бедствено положение и в Карлово

Най-тежки са пораженията в болницата, където преди час е паднал покривът на цялата северна част, съобщи зам.-кметът на Карлово Стойо Карагенски

[ad id=“263680″]

Обявиха бедствено положение в Карлово със заповед на кмета д-р Емил Кабаиванов. Това съобщи за Радио „Фокус”- Пловдив зам.-кметът Стойо Карагенски. Кризисният щаб е взел решение за обявяване на бедственото положение преди около час, след свое заседание.

„Най-тежки са пораженията в болницата, където преди час е паднал покривът на цялата северна част. Има ударени автомобили, а алуминиевата дограма е поддала и е навлязла в кабинетите. Покрива на училище „Христо Проданов” също е на земята, здравната служба в село Васил Левски също е без покрив”, каза още Карагенски.

[ad id=“218548″]

Поддържа се непрекъсната връзка с кметовете на селищата, а общинска комисия обхожда най-пострадалите места. По думите на Карагенски има много дървета, които са препречили улиците, а контейнерите за смет се движат от вятъра. Хората са предупредени да не излизат от домовете си. Няма подадени сигнали за пострадали. Много селища са все още без ток. Почти навсякъде в момента учебните занятия са прекратени.

„Силният вятър продължава, с тенденция скоростта му да намалява”, каза още Стойо Карагенски.

Тежко е положението и в Бургас, където всички пристанищни дейности са преустановени заради силния вятър. Забраната важи за всички плавателни средства. Тя ще бъде отменена след подобряване на климатичните условия.

Междувременно в Пловдив силен вятър бурна дърво, което потроши три коли в квартал „Тракия”, предаде БЛИЦ. По автомобилите има сериозни щети. Още едно дърво е паднало върху кола на ул. „Радко Димитриев”. На телефон 112 от Пловдив са били получени 10-12 сигнала за подобни инциденти.

[ad id=“218001″]

На Ягодовско шосе е имало напречно паднало дърво, рухнали дървета е имало и на бул. „6 септември”, близо до гребната база. Подобен проблем сутринта е имало и на Околовръстното и Пазарджишко шосе, в посока Асеновград. Постъпили са сигнали и за паднали клони и заграждения около опасни сгради. По всички тези сигнали работят екипи от пожарникари и общински служители.

 


image0 (9K)