Бъдещето на Стара Загора на 1 юни в много СНИМКИ и ВИДЕО

Безброй и едно желания се изпълняват днес в Стара Загора за малки, големи и още по-големи деца в празничния Ден на детето 1 юни. Прекрасен и вълшебен ден за всички, които се доверяват на организаторите.

Парк 5-ти октомври (Градската градина) грее от усмивки, слънце, зеленина, цветя и… вълшебства. Отдалеч звънки гласчета и музика приканват хората да дойдат в парка и да видят какво творят децата и какво възрастните правят за тях. От Сцената на таланта малчуганите от детските градини в Стара Загора и детски творчески формации пеят, танцуват, казват стихчета.

Ателиетата на открито не са новост в днешния ден, те вече са традиция, посрещана с много ентусиазъм от децата. Малки археолози, въоръжени с лопатки, намират съкровища, скрити от Регионалния исторически музей.

Желаещите могат да участват в пленера „Рисуване от натура“, да научат как се плъсти вълна, да се забавляват с рисуване върху лице, да си направят сами модни аксесоари, да се упражняват в Йога за деца, Караоке, Първи стъпки в чуждия език.

СНЦ „Зелени Балкани“ също е подготвило интересни занимания за децата.

Голямата изненадана на празника е специалното участие на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Стара Загора. Малчуганите влизат в ролята на огнеборци и се наслаждават на демонстрации със специализиран автомобил.

[ad id=“222974″]

Благотворителна кампания „доброДЕТЕли“, организирана от M&BM, съвместно с SOS Детски селища България се включи в отбелязването на празника и осигури боички и тебешири за всички малчугани, които искат да творят в парка.

Подаръци и изненади за децата са подготвили и фирма „Сани Комс“ – Пловдив и „Тракия кабел“.

На 1 юни стартира и Програмата за лятна работа с деца на Детски отдел, библиотека „Родина“. От 10.00 ч. – 12.30 ч. децата могат да се включат в следната програма: „Да дарим децата с обич!” – мултимедийна презентация „Любими автори. Леда Милева „Цветни приказки“ – литературно четене „Приказни герои“ – викторина, подреждане на пъзели, решаване на кръстословица „Мама, тати и аз“ – конкурс по рисуване „Ние рисуваме света“ – час на съвместно творчество.

Ето какво още можете да посетите заедно с вашите малчугани до края на празничния ден.

1 юни в Стара Загора – валят вълшебства за малки и големи

Стара Загора: Детски празник с множество прояви, посветени на 1 юни


image0 (9K)