Бъдещите ветеринари от Тракийския университет в операционната на Спасителния център за диви животни

Тези дни бъдещите ветеринарни специалисти, студенти в Тракийския университет , имаха възможност да присъстват на операция на крилото на бухал, направена в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

Бухалът, постъпил за лечение в Центъра ден по-рано, бе прегледан от ветеринарните медици в присъствието на студентите, участници в проект „Студентски практики- Фаза 2“ на МОН, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинасиран от Европейския социален фонд.

След кратка дискусия, заради сериозните наранявания на костите, бе пристъпено към оперативна интервенция, дейно участие в която взеха и самите студенти.

Радваме се, че можем да предадем натрупаните с годините знания на екипа ветеринарни лекари на младите ни колеги, коментират от Спасителния център. С това нашите дългогодишни усилия не остават напразни и освен, че сме в състояние да спасяваме ранените диви животни можем да сме спокойни – бъдещите поколения ще наследят нашите знания и ще продължат мисията ни, завършват с оптимизъм ветеринарите.


image0 (9K)