Българите на международното летище в Бали са останали без съдействие от консулството

На остров Бали, на международното летище не е имало никой от българска страна, който да съдейства на останалите там българи. Миналата седмица заради изригването на вулкана Агунг бяха отменени стотици полети.
39 българи бяха потърсили съдействие от кризисния щаб на посолството ни в Бали, докато летището беше затворено.

„На летището имаше представители на всички държави, освен нашата, за да ни информират. Взеха ни телефоните, за да информират уж близките, но никой не се свърза с тях”, каза един от тях по Би Ти Ви.

Според нашите сънародници, от консулството единствено събрали номерата на телефоните им с идеята да ги потърсят в някакъв момент, ако имат нужда от помощ, но така и никой не се свързал с тях.

[ad id=“263680″]

Представител на туристическа агенция посочи, че вулканът все още е активен и негативното му влияние ще се отрази на туризма през целия декември дори през януари. Хиляди туристи са напуснали острова с чартърни полети между 29 ноември и 3 декември, пише dir.bg

Опустели плажове, празни ресторанти и хотели. Картината на остров Бали този декември е тъжна- опустели плажове, празни ресторанти и хотели. Обикновено по това време има най-много туристи, но вулканът Агунг прогони много от тях.


image0 (9K)