България е платила 5 милиона долара за организацията на Световното по волейбол

 

Премиерът Бойко Борисов се срещна с националния ни отбор по волейбол и с треньора им Пламен Константинов в Двореца на културата и спорта във Варна.

Припомняме ви, че Световното първенство по волейбол стартира от морската ни столица на 10 септември. То ще продължи до края на месеца.

[ad id=“225664″]

Световното първенство по волейбол се провежда благодарение на българското правителство и премиера Бойко Борисов. Правителството отпусна 500 000 долара, което е сумата, предвидена за плащане през 2018 г. за организирането и провеждането на Световното първенство.

Общата сума на изплатените от кабинета средства за организацията му в периода 2016-2018 г. е 5 000 000 долара.

Борисов заяви, че отборът ни е достатъчно мотивиран от пълните зали. „Гледат ви децата, младежите, ставате пример за подражание и сте много важни“, каза той на момчетата.

[ad id=“263680″]

„В момента правим три световни: волейбол, художествена гимнастика и гребане“, напомни Борисов.

„Заварихме България без спортни зали. Имаше една в България, във Варна и вместо да се подпира на колоните, висеше във въздуха и Господ ни спаси да не се срути“, каза премиерът. „Инвестираха се много пари в зали. Сега е хубаво да седнеш и да гледаш, но за да се стигне до тук са години наред строителство, ремонти. Парите, които даваме са важни, за да се мотивират децата“.

Любо Ганев подари от благодарност на премиера автобиографията си и заяви: „Това е подарък за най-големия от най-високия“.

 

Източник – Спортал


image0 (9K)