България урежда контролна с Франция на „Парк де Пренс“

За първи път от 54 години насам българският национален отбор по футбол ще играе контролна среща с действащия световен шампион!

Ръководството на Българския футболен съюз води напреднали преговори с Френската футболна федерация за осъществяване на приятелски мач, в който „лъвовете“ да премерят сили с „петлите“ на „Парк де Пренс“. Той ще е част от подготовката на Франция за предстоящото европейско първенство.

След завръщането на „трикольорите“ от Северна Ирландия, където през миналата седмица спечелихме първата си точка в квалификациите за Мондиала през 2022 г., селекционерът Ясен Петров заяви, че националният ни отбор е предпочитан съперник за много нации.

Тази година България ще играе игра приятелски срещи със Словакия и Русия, а скоро се очаква да бъде обявена и изключително престижната контрола с Франция.

За сравнение до миналата година уговарянето на контроли беше изключително трудно и се наложи от УЕФА да ни назначат служебни такива като тази с Гибралтар, в която записахме единствената си победа през 2020 година. Преди това в София гостува и Парагвай.

За последно националния ни отбор игра контрола срещу действащия световен шампион през 1968 г., когато на митичния „Уембли“ България извоюва престижното 1:1 срещу победителя от Световното през 1966 г. – Англия!


image0 (9K)