„Български възход“ зове: Чертането на разделителни линии да спре

"Български възход" зове: Чертането на разделителни линии да спре
"Български възход" зове: Чертането на разделителни линии да спре

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Чертането на излишни разделителни линии в НС и обществото трябва да спре, призова в декларация от името на ПГ на „Български възход“ Александър Николов.

По думите му ставаме свидетели как основен приоритет на част от партиите става промените в Изборния кодекс, а за други митинговата демокрация.

Още по темата

18 ное 2022 12:35

54

18 ное 2022 11:40

114

18 ное 2022 09:55

231

„Ние не смятаме, че сега е времето за промени в изборното законодателство. Този парламент, колкото и да е фрагментиран, носи отговорност пред българското общество да състави мнозинство, да излъчи правителство и да поеме отговорност за даден период от време, посочи депутатът и допълни, че такива са и очакванията на мнозинството на българските граждани“, посочи той.

Депутатът припомни, че „Български възход“ е за запазване на машинното гласуване като форма на избор и против смесеното гласуване чрез хартиената бюлетина.

Според него към настоящия момент връщането на смесено гласуване носи риск от опорочаване на свободната воля. „Хартията не гарантира честен вот в нашата страна, както не го гарантира смесеното гласуване“, добави той.

„Партиите, които виждат подкрепата за смесеното гласуване, следва да проявят държавническо мислене и да оставим тези въпроси да бъдат разглеждани във време, когато ще можем да вземем ефективно и работещо решение“, заяви Николов.
 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)