Важни съвети за косата!

Любопитно! Всичко, което правите с косата си – от нейното връзване до използването на фиби и други аксесоари, може да се отрази на нейното здраве.

[ad id=“225664″]

Бъдете внимателни как я оформяте!

Например, когато косата остане вързана през целия ден, това може да я увреди?

Има риск от развитие на състоянието, познато като „алопеция ареата“, което се дължи на издърпване на косата. По този начин се увреждат корените.

Хубаво е да имате предвид тези указания, преди следващия път да решите, да завържете косата стегнато за продължително време.

[ad id=“263680″]

– Използвайте ластици без метал за опашката си. С това предотвратявате счупването на косата. Най-безопасният метод е използването на шал за завързването на опашката.

– Ако се наложи косата да е вързана, уверете се, че тя не е прекалено стегната. Можете да я усучете и да я оформите на свободен кок, като краищата й закрепите с фиби.

– Избягвайте да завързвате косата, когато е мокра. Най-лесно се къса, когато поставите ластика на мокра коса.
[ad id=“236993″]

– Използвайте серуми за коса, за да може косата да се плъзга по време на връзване. По този начин ще се предотврати счупването й.

– Хубаво е косата да се носи свободна, особено докато спите, тъй като обръщането по време на сън може да доведе до по-голямо триене и до повече накъсвания.


image0 (9K)