Василев предлага отпадане на мярката 60/40 на 30 юни

Василев предлага отпадане на мярката 60/40 на 30 юни

Снимка: БГНЕС

Финансовият министър Асен Василев препоръчва мярката 60/40 за подпомагане на бизнеса да приключи на 30 юни и повече да не се активира, освен ако няма друга ковид вълна.

Няма предпоставка да се активира тази мярка, тя продължава да работи три месеца след края на епидемиологичната обстановка и пандемията. Както знаем, сега заболеваемостта е доста по-ниска, няма драматични ограничителни мерки към туризма.

Най-вероятно през април-май-юни няма да има почти никакви ограничителни мерки, ако се запази тази епидемиологична обстановка. Мярката 60/40 си е свършила работата за високите цени на енергията не са само за туристически бизнес, а за всички бизнеси, каза Василев по време на парламентарния контрол.

Той отговори на въпрос на депутата Николина Ангелкова относно финансови мерки за подпомагане на физическите и юридическите лица, заети в сектор „Туризъм“.

Финансовият министър припомни, че в средата на годината се чака нова актуализация на бюджета, която трябва да разпредели още средства за компенсации в сектора.

 

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)