Верея затрудни максимално Левски в Стара Загора

Верея затрудни максимално Левски в двубоя от 26 – я кръг на Първа лига.
Двубоят завърши 4:3 за гостите от София, като две от попаденията им бяха от дузпи.

Давиде Мариани даде преднина на Левски в 27-та минута от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Серджиу Буш, но само три по-късно Верея изравни. Андреис Ковальов центрира отдясно и Нуно Рейш опита да избие топката в ъглов удар, но вместо това прехвърли Николай Михайлов за 1:1.

Равенството се задържа само три минути, преди Серджиу Буш да се разпише след центриране от ъглов удар. Станислав Костов пък вкара 19-ия си гол в Първа лига от близко разстояние в 38-та минута, а Верея намали отново 11 след началото на второто полувреме. Нгеятала Аурелиен получи топката на границата на наказателното поле, финтира двама бранители в синьо преодоля Николай Михайлов с прецизен шут в долния ляв ъгъл.

Валери Божинов се появи като резерва и се разписа от дузпа в 70-та минута. Верея пък завърши мача с човек по-малко, след като Шота Гвазава получи червен картон за игра с ръка, довела до наказателния удар. Все пак домакините стигнаха и до трети гол в третата минута на добавеното време. Денислав Станчев се разписа във вратата на Михайлов, Ковальов стреля опасно, Михайлов изби, но топката попадна в Станчев, който се разписа


image0 (9K)