Верея победи Локомотив Пловдив с 1:0

Верея постигна трета победа в първенството след като спечели домакинството си с 1:0 над пловдивския Локомотив в среща от шестия кръг на Първа лига на стадион Трейс Арена пред 400 зрители.
Началните минути между Верея – Локомотив Пловдив бяха равностойни, а темпото бавно заради горещото време в Стара Загора.

[ad id=“218001″]
Домакините създадоха първата голоав ситуация в мача. Бен Джамия намери в наказателното поле включилият се напред защитник Мирослав Енчев, но той не успя да овладее топката и да отправи удар към вратата на Локомотив. Постепенно гостите от Пловдив поеха инициативата и съзададоха няколко положения пред вратата на Верея.
В 11 – та минута Дани Кики центрира от корнер пред наказателното поле, където Умарбаев отправи удар от воле, но над вратата на заралии.

[ad id=“218001″]
Пет минути по – късно Кики отново от корнер изсипа топката в пеналта, но Пламен Николов не успя отблизо да засече топката в мрежата която профуча край страничната греда на Верея.
В 23 – та минута Верея създаде най-доброто си положение за първото полувреме.
Нургалиев изведе Фенуш в наказателното поле на пловдичани и той отправи диагонален удар от 12 метра, но вратарят Илко Пиргов внимаваше и успя да избие топката.
В 28 – та минута Умарбаев нахлу в наказателното поле на Верея и след като се пребори за топката с Илиев, намери непокритият Мартинович, който от 18 метра стреля високо над вратата.
Шест минути по -късно Локомотив стигнаха до още една ситуация, но Николов отправи удар с глава, но Аргилашки улови кълбото.

[ad id=“218001″]
В добавеното време на първата част Кики с далечен удар се опита да изненада стражът на домакините, който внимаваше и спаси.
След почивката треньорът на Верея Илиан Илиев направи две смени. Вместо Слаев, който получи контузия беше заменен от Мунин, а Валери Домовчийски замени Йорданов. Те оказаха удачни и домакините контролираха събитията на терена до самия края на срещата. Именно Домовчийски се превърна в герой за своя отбор след като реализира победното попадение.
В 67 – та минута Верея откри резултата. Здравко Илиев центрира отляво в наказателното поле на Локомотив , но вратарят Пиргов подцени ситуацията и не успя да улови топката и притичалият Домовчийски от два метра я прати в мрежата за 1:0.
Това е второ попадения за нападателя от началото на сезона, след като се разписа при гостуването на Етър за победата с 1:0.
В 72 – та минута домакините организираха опасна атака чрез Андонов, който намери алжиреца Фенуш в наказателното поле,  но ударът му беше спасен от Пиргов.
Бенгюзов от границата на наказателно поле стреля по земя, но ударът не затрудни Пиргов, който улови топката. Трима футболисти на Локомотив носиха капитанската лента по време на мача.
Кики беше отначало капитан след смяната му лентата беше поета от Траянов, който в края на мача също беше заменен и капитан стана Марчев.
В 86 – та  минута Райков се опита да намери Марчев, но той беше изпреварено от Енчев който изби топката далеч от вратата на Верея.


image0 (9K)