Верея претърпя поражения с 1:6 от Ботев Враца

Верея записа 11 – та поредна загуба в първа лига и подобри рекорда на Септември, който инкасира десет поредни загуби.
Старозагорският тим бе разгромен с 1:6 при домакинството си на Ботев Враца на клубния си стадион Трейс Арена.

Ботев Враца наложи тотален натиск още след първия съдийски сигнал и съвсем логично домакините поведоха в резултата в 7-та минута.
Тогава Петър Атанасов центрира отляво в наказателното поле и нападателят Мирослав Будинов, който бе заел отлична позиции с глава откри резултата.
Въпреки , че врачани бяха без петима основни футболисти, които изтърпяваха наказания заради натрупани картони, това не си пролича на терена на Трейс Арена.
Обсадата към вратата на Верея продължи и следващите минути. Естонецът Едгар Тур отправи удар към старозагорската врата в 12-та минута, но Кацарев се намеси навреме и изби топката, която влизаше под гредата във вратата му.
В 15 – та минута Верея организира първата си атаката към вратата на противника си. Маламов центрира от фаул в пеналта на Ботев , но нямаше негов съотборник на далечната греда да засече.
През тези минути тимът от Враца отправи четири удара към вратата на Верея, докато домакините все още чакат този момент, а владеенето на топката е смазващо – 86% срещу 14% за Ботев.
Съвсем логично Ботев увеличи аванса си в 20-та минута. Тур центрира отдясно и Домовчийски елегантно след удар с пета преодоля Кацарев за втори път. При следващата си атака Петър Атанасов пропусна отблизо да се разпише.
В 32 – та минута бившият футболист на Верея Милан Вушорович с удар от дъгата на пеналта вкара трети гол за Ботев след асистенция на Будинов.
Две минути по – късно и Мирослав Будинов от точката за дузпата се разписа за втори път в мача и четвърти за врачани.
Денислав Станчев отправи първия удар за Верея в очертанията на вратата на гостите в 37 – та минута.

В 48 – та минута пред Верея се откри възможност да вкара почетен гол, но ударът на Денислав Станчев не успя да намери целта след подаване на Маламов.

Минута по късно отново Станчев се отзова на голова позиция , но не успя да преодолее вратаря Михайлов, който го пресрещна и изби топката.
Превъзходството на Ботев продължи и в 71 – та минута Антон Огнянов отбеляза пети гол във старозагорската врата.
Вушорович намери непокритият Огнянов, който от десетина метра прати топката в мрежата.
Врачани имат отлична ефективност, след като са отправили осем удара в очертанията на вратата на Верея и от тях реализираха пет.
В 79 – та минута Симеон Мечев реализира шестия гол с удар от 23 метра и направи безпомощен вратаря Кацарев.
В последните шест мача Верея не е отбелязал гол, а затова път инкасира 21 попадения във вратата си, но в 89 – та минута Верея вкара гол.
Маламов се разписа от дузпа, отсъдена заради нарушение срещу Христов.


image0 (9K)