Верея приема Септември без петима основни футболисти

Въпреки сериозните кадровите си проблеми които са притиснали в последните седмици  Верея ще играе  за победа срещу Септмеври при домакинството си в неделя от 17,15 часа на Трейс Арена в старозагорския квартал Кольо Ганчев.
Ръководството на старозагорци прави жест към привържениците в града на липите, и обявиха че входът за мача е свободен и се надяват на подкрепа.
Десният защитник Здарвко Илиев пропуска мача заради наказание и не е изключено вместо него да играе Мирослав Енчев. Затова се очакват разествания в защитата и първи мач след контузия се очавква да изиграе опитния Иво Иванов, който ще си партнира в центъра на отбраната с Бен Джамия. На левия фланг ще играе Сюлеймани. Казусът с наказанието на Илиев е заплетено, защото бранителят има да изтърпява общо четири мача. Единият е заради червения картон срещу Ботев, а другите три от мача с Пирин (футболистът плювна зад гърба на съдията при изгонването на Бен Джамия), но за тази санкция Верея пуснаха жалба до БФС  и очаква следващата седмицата решението.

[ad id=“218001″]

Казахстанецът Еркебулан Нургалиев остава извън сметките на треньора Илиан Илиев, след като е със счупена костица на крака и отпада за всички мачове до края на календарната година.
Нургалиев получи неприятната контузия на едно на заниманията на тренировъчния терен, след като стъпил на неравност. Крилото Илиян Йорданов също е под въпрос, след като се възстановява от контузия. Новото попълнение – централният нападател Исмаил Иса , който направи три тернировки с отбора след като подписа краткосрочен договор вероятно няма да попадне в групата и ще изгледа мача от трибуните.

[ad id=“218001″]

„Предстои ни поредния труден мач. Развитието на срещите ни дотук в първенството доказва това. Септември играят добре като гост и мача с Черно море е доказателство за това. Разполагат с бързи футболисти в предни позици“, заяви Илиан Илиев, треньорът на Верея.

„Срещата е много важна за нас. Трябва да сме много дисциплинирани и концентрирани, и да не допускаме грешки. Ще се опитаме да направим добър мач и да стигнем до добър резултат“, продължи наставникът на старозагорският клуб.

„За мача отпадат контузените Осман Балде, Костадин Слаев, Илия Мунин и Еркебулан Нургалиев и наказания Здравко Илиев. Илиян Йорданов вече тренира с останалите, но все още не сме решили дали ще го използваме в мача със Септември“, завърши Илиан Илиев.


image0 (9K)