Верея продължава да ниже загуби в Първа лига

Етър постигна категорична победа с 3:0 над Верея в първи мач от група „А“ на втората осмица на Първа лига. Головете за домакините отбелязаха Велко Батрович на два пъти и Даниел Младенов.

„Виолетовите“ можеха да достигнат и до много по-изразителна победа, но направиха серия от пропуски, а освен това и вратарят на гостите Кристиян Кацарев се отличи с добри спасявания.

Още от началните минути Етър пренесе играта изцяло в половината на Верия и до края на 90-те минути ситуацията на терена не се промени по никакъв начин.

Натискът на Етър даде резултат в 27-мата минута, когато Батрович се разписа за 1:0 след подаване на ветерана Иван Стоянов.

Две минути преди почивката Етър удвои аванса си чрез Даниел Младенов. Бившият играч на Левски и Пирин получи пас от дълбочина и използва неумело излизане на Кацарев, за да заобиколи и с лекота да вкара за 2:0.

Само 10 минути след началото на второто полувреме Етър реализира за 3:0. Отново Батрович вкара за домакините, разписвайки се след пас на Кольо Станев.

Малко преди гола на черногореца Иван Стоянов също можеше да се разпише, но техният му удар намери гредата. Напречният стълб бе верен помощник на Верея и в 65-ата минута, когато Артьом Артунин го намери след удар с глава.

В 74-тата минута пък гол на Милчо Ангелов бе отменен заради засада, но повторенията ясно показаха, че Велко Батрович, който му асистира с пас с гърди, не е бил в нередовно положение.

С победата Етър събра 43 точки и води с 12 пред втория в група „А“ на плейофите Ботев Враца. „Виолетовите“ ще се класират и на теория за плейофите за Лига Европа, ако в понеделник Ботев не загуби като домакин от Витоша. Тимът от Бистрица е трети в класирането с 25 точки. Отборът на Верея е последен с 6 точки и със сигурност ще играе в плейаута за оставане в Първа лига.


image0 (9K)