Верея продължава да пада в Първа лига

Ботев (Враца) се изкачи на девето място във временното класиране на българската футболна Първа лига, след като победи с 3:0 като домакин Верея (Стара Загора). Врачаните са с актив от 30 точки и нямат шансове за първата шестица, а старозагорците са последни с едва шест пункта и ще водят тежка битка за оцеляване до края на сезона.

Ботев започна по-силно мача и Валери Домовчийски пропусна да вкара първия гол още в 16-та минута, когато ударът на нападателя бе спасен от вратаря Генадий Ганев. Той обаче беше преодолян само три по-късно от Мартин Кавдански, който получи топката на далечна греда и вкара в опразнената врата за 1:0 в полза на врачаните.

Андреис Ковальов удари греда за Верея в 31-та минута и полувремето завърши с този резултат, а Ботев върна положението в началото на второто, когато Домовчийски не успя да се разпише. Ботев все пак поведе с 2:0 в 53-та минута, когато Андреас Васев подаде на Даниел Генов в наказателното поле и той беше точен за домакините.

Ботев оформи крайния резултат само четири минути след втория гол. Генов подаде към Петър Атанасов и той се разписа за 3:0, с което врачаните спечелиха за девети път от 25 кръга в Първа лига. Верея пък допусна 19-а загуба и с шестте си равенства продължава тежкия път към баражите за оставане в елита.


image0 (9K)