Верея продължава с уникалното си представяне в Първа лига

Новакът в Първа лига Верея продължава борбата за Лига Европа. Възпитаниците на Александър Томаш се наложиха с минамалното 1:0 над Пирин (Благоевград) в 1/2-финален мач реванш от плейофите за Лига Европа. Единственото попадение в днешния двубой бе дело на Васил Калоянов в 44-ата минута. Първата среща завърши – 1:1.

В следващия кръг от надпреварата Верея ще се изправи срещу Ботев (Пловдив), който вчера елиминира Берое. Победителят от тази двойка ще срещне тим от първата шестица в пряка битка за Европа.

Мачът се игра на Трейс Арена пред 400 зрители.
През първото полувреме Верея и Пирин си размениха по няколко опасни атаки, като по сериозните положения бяха пред вратата на гостите от Благоевград.
В 6 минута старозагорци създадоха първата опасност след грешка на Макенджиев. Вратарят на Пирин не успя да изчисти както трябва върната към него топка и кълбото се удари в притичалия Андонов но профуча край лявата странична греда.
В 15 минута Верея създаде още едно положение след като Калоянов отправи силен удар от границата на наказателното поле но Макенджиев изби. В ответната атака Пирин стигна също до удобно положение. В 16 минута Костов стреля от 23 метра но Колев изби в корнер.
Андов се опита да изненада стража на Пирин с далечен удар но топката мина на сантиметри от гредата

В 44 минута Верея откри резултата с красив гол на Васил Калоянов. Той се разписа с удар от въздуха от наказателното поле след центриране отляво на Салим Керкар.
След почивката двата отбора продължиха да играят открит футбол и да създават положения.
В 46 минута Тасев от гостите стреля над вратата на Верея. В 50 минута Пирин пропусна златна възможност да изравни. Костов се измъкна от защитата на Верея напредна в пеналта и стреля но Колев излезе и изби топката която попадна в Младенов който отправи удар към празната врата но Ангелов с глава изчисти топката от голлинията.
В 52 минута Андонов обстрелва благоевградската врата но неточно. Две минути по късно мачът непрекъснат за 2 минути след като Костадинов от гостите беше ударен и лекарския щаб му оказа помощ на терена.
В 61 минута Андонов стреля с глава от 10 метра след центриране на Инкоон отдясно. В 67 минута имаше напрежение между двата отбора след груб фаул на Костадинов срещу Елиаш но страстите бяха потулени бързо.
Попев стреля от 12 метра в 77 минута от чиста позиция в аут. В 83 минута Домовчийски стреля опасно от фаул. не
В последните минути Пирин упражниха натиск но защитата на Верея се справи със ситуациите.


image0 (9K)