Версии и последни новини за поръчковото убийство в София

Поръчково убийство – това е една от версиите за разстрела на бизнесмена Николай Драгополов снощи. Собственикът на столична автокъща бе ликвидиран в джипа си Мерцедес G класа , докато чака на светофар на бул. „Симеоновско шосе” в София.

По информация на NOVA, убиецът се е правил на клошар. В района често има такива, които просят от шофьорите. Жертвата е била в черен джип „Мерцедес“. Огледът до момента показва, че по него е стреляно с един куршум.

По непотвърдена информация, убитият е имал конфликт със собственик на друга автокъща. Мъжът от другата седмица е трябвало да бъде с охрана. Той е имал над 20 криминални регистрации.

Сигналът към 112 е подаден в 20:08 часа снощи от спрял на светофара шофьор, който чул изстрели. След 12 минути линейката е била на мястото, но медиците само установяват смъртта на 46-годишния мъж с прострелна рана в главата. Обадилият се на спешния телефон е съобщил още, че в колата е имало дете и жена. Спътниците на бизнесмена са невредими.

Приятел на жертвата потвърди, че е бил автотърговец. Той добави, че не знае много подробности за инцидента. Научил за убийството от медиите. Не знаел дали някой да го е заплашвал или да е имал врагове.

На местопрестъплението са открити две гилзи. Свидетели се установяват и разпитват.

Издирва се и извършителят, който е избягал пеша.

Районът на убийството продължава да е отцепен, тъй като предстои втори оглед от криминалистите.


image0 (9K)