Версия: Валентин Михов пребит от футболни хулигани

Валентин Михов, който в четвъртък късно вечерта бе нападнат и пребит от трима маскирани и въоръжени с метални тръби агресори пред дома си в ж.к. „Младост“ 3, може да е станал жертва на футболни хулигани от агитката на „Левски“. Това е една от версиите, които полицията разследва, пише Lupa.bg. Криминалистите проверяват сигнал, че биячите са част от крайна фракция запалянковци на „Левски“, които са дебнели от засада фенове от агитката на ЦСКА. В същата вечер „червените“ играха решаващ мач за влизане в Лига Европа с швейцарския „Базел“, който много привърженици на ЦСКА гледаха на видеостена в Борисовата градина.

Вальо Михов за нападението: Счупиха ми пръст, сгрешили са човека

Според криминалистите, твърде вероятно е Валентин Михов да е станал случайна жертва на нападателите си, които са причаквали фенове на ЦСКА, за да се саморазправят с тях. Михов е привърженик на ЦСКА и дори беше президент на „червените“ преди повече от 30 години. В района, където Вальо Михов бе пребит, живеят доста привърженици от агитката на ЦСКА и това засилва съмненията на ченгетата, че побоят над него може да е заради футболно хулиганство.

Според свидетелски показания, в „Младост“ и в Студентски град върлувала банда левскари, придвижващи се със сиво БМВ, които провеждали наказателни акции срещу фенове на ЦСКА. „Мого вероятно е Вальо Михов да е нападнат само защото е известен цесекар. Разбира се, това не е единствената версия“, споделя ангажиран в разследването. Самият Валентин Михов даде разнопосочни коментари откъде може да е дошла атаката. Той допусна, че може да е пребит заради предстоящия конгрес на БФС. Съществува и версия, че дългогодишния футболен ръководител е нападнат заради комарджийски дългове.

 


image0 (9K)