Вкусна зимна салата хит в мрежата, вижте какво можете да направите с малко крема сирене и ядки

Вкусна зимна салата е тотален хит в мрежата, а и толкова лесно се приготвя. Достатъчно е да ви се намират в хладилника млечна салата или крема сирене, варено пиле, малко майонеза и орехи и за 10 минути можете да спретнете такъв ордьовър, че семейството и приятелите ви буквално ще си оближат пръстите.

Зимна салата хит в мрежата
Зимна салата хит в мрежата

Няма домакиня, която да не иска да изненада гостите си с някоя нова и оригинална рецепта. А ако искате наистина да ги впечатлите, ето една лесна салата във формата на шишарки.

Прилагаме и рецептата за зимна салата:

300 гр крема сирене

50 гр орехи

200 гр варено пиле

20-30 гр копър

50 гр майонеза

1 скилидка чесън

Сол на вкус

200 гр бадеми за украса

Начин на приготвяне

Добавете наситнения копър и чесън в крема сиренето и разбийте с миксер или блендер. Добавете след това и майонезата и разбъркайте отново. Накрая се добавят счуканите орехи и пиле, след което се посолява на вкус.

krasiva salata

Салатата се сервира във формата на елипса, а отгоре се украсява с бадеми. За по-автентичен вид, можете да я гарнирате с клончета розмарин. Салата може да се сервира още с брускети или солени бисквити.

Ако нямате време да приготвяте оригиналната рецепта за зимна салата можете да оформите по същия начин млечна или руска салата.


image0 (9K)