Властите в Италия обявиха причината за прострелването на българското дете

Българското дете, което беше ранено в корема в Италия при престрелка между враждуващи мафиотски кланове, да бъде охранявано денонощно. Това нареди началникът на силите за сигурност в град Реджо Калабрия – Рафаеле Граси, пише вестник „Монитор“. Мерките за сигурност, които засягат и родителите на момчето, са предприети по искане на префекта на областта Микеле ди Бари.

[ad id=“225664″]

Полицаи и карабинери претърсват района на близкото селище Санта Венере. Там в събота беше убит босът на местен мафиотски клан, при което пострада и българчето. Италианските медии твърдят, че родителите на момчето работели в чифлика на 39-годишния мафиот Фабио Джуфре, който се славел и като добър животновъд. Малкият ни сънародник също споделял любовта към животните на Фабио Джуфре. Той го следвал като сянка, винаги когато чорбаджията отивал да наглежда кравите, овцете и козите си. Така станало и във фаталния ден. Двамата заедно обикаляли животните, когато неизвестни засега лица открили срещу тях стрелба с карабини от много близко разстояние. Охраната на боса отговорила на огъня, но той бил убит, а българчето било простреляно в корема. Настанала паника, при която убийците успели да избягат.

[ad id=“263680″]

Предполага се, че убийството е извършено заради неуредени сметки между гангстерите. Добрата новина е, че животът на българчето, чието име се пази в тайна, вече е извън опасност. Това обявиха лекарите в областната болница на Реджо Калабрия


image0 (9K)