Властите в Италия плашат, че в България е много опасно! Водата била вредна за пиене, имало страшни инфекциозни болести, престъпност…

Скандални препоръки отправят от външното министерство на Италия към италианците, които ще посетят България.

„Да не се пие водата в някои зони на страната, да се консумират само минерална бутилирана вода и бутилирани напитки“. Това пише в сайта на министерството в секцията на „Фарнезина“ (viaggiaresicuri.it) (структура към Министерството на външните работа в Италия), съобщава duma.bg

Дипломатическото ведомство на Италия не уточнява кои райони и градове на България има предвид.

Италианците са посъветвани да избягват консумацията на лед в България, а плодовете и зеленчуците да се измиват внимателно.

Тези, които посещават страната ни, трябвало да вземат мерки срещу болестите, разпространявани чрез комарите, а препратка на сайта обяснява подробно кои са те. Изброени са обаче инфекциозни болести, които се срещат предимно в някои страни от Африка, Азия или Латинска Америка като – денге, малария, Зика и други. Министерството отбелязва, че „България все още не е достигнала нивото на италианското здравеопазване“. То съветва италианците да се запасяват с лекарства, особено ако пътуват извън големите градове на нашата страна.

[ad id=“218548″]

Заради „все още високата престъпност в някои райони на България“ сред препоръките е – у нас да не се пътува с автомобили с чужди регистрационни номера. Според сайта опасност грози онези, които са решили да предприемат евентуални нощни пътувания из страната, особено с луксозни автомобили с чужди номера. „Фарнезина“ предупреждава при полицейска проверка да не се слиза от колата, а при евентуална глоба да бъде записан регистрационният номер на полицейския автомобил.

Италианското външно предупреждава и да не се използват кредитни карти извън големите хотели и търговски центрове. Сайтът подчертава, че у нас съществуват престъпни групировки, които са във връзка с аналогични организации в чужбина.

Скандалните препоръки са публикувани на Интернет страницата на „Фарнезина“ от няколко години. Обикновено данните се обновяват периодично, но според италианските специалисти ситуацията в страната ни не се е променяла напоследък.

[ad id=“232523″]

Подобни предупреждения могат да се прочетат за държави от Африка, Азия и някои страни в Европа, които не са част от Европейския съюз. България обаче така и не е реагирала на скандалните препоръки, свързани с лоша хигиена, слабо развито здравеопазване, престъпност и несигурност.

 


image0 (9K)