ВМРО с готови текстове за неизбежната отбрана, които да влязат в НК

„Готови сме с нови текстове за неизбежната отбрана в Наказателния кодекс и ще ги предложим на партньорите ни в коалиция „Обединени патриоти“. Това се казва в позиция на заместник-председателя на ВМРО – Българско национално движение и заместник-председател на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов, публикувана във „Фейсбук“.

[ad id=“225664″]

Ето целия текст на поста на Искрен Веселинов

ВМРО – БНД от години се бори за разширяване на института неизбежна отбрана. Това е приоритет и на другите две партии от коалицията. Ето защо нарочните промени в НК са заложени и в програмата на Обединени патриоти за 44-тото НС. Случаят с д-р Димитров, който уби Жоро Плъха в опит да защити собствеността си, е просто поредният пример, че моментът да се настоява за твърдост е настъпил, се казва в позиция на ВМРО.

[ad id=“236993″]

Не говорим само за нападение в дома ти или за нападение, заплашващо живота ти – нима, ако нападението застрашава да те осакати (например пребиват те с колове) е по-добре. Или, ако банда маргинали опитват да изнасилят момиче, написа във фейсбук депутатът от ВМРО Искрен Веселинов.

Знам, че не бива да се връщаме към правото на Дивия запад, а да се намери нужният баланс и справедливост, което е много трудно, изтъква той.

[ad id=“236999″]

Патриотите от ВМРО работят с експерти в областта на наказателното право и имат готови текстове, които при съгласие от страна на коалиционните партньори в ОП могат да бъдат внесени още днес.

 


image0 (9K)