Внимание! Опозиция на Слънце в Рак, Плутон в Козирог – контролирайте гнева си!

Опозиция на Слънце в Рак, Плутон в Козирог при 25°33′ на 18 юли в 01:44ч – краткотраен, но доста силен аспект, защото във връзката има две силни енергии… Слънцето и Плутон. Веднъж в годината, винаги когато Слънцето е в Рак, имаме това противопоставяне, защото Плутон, който продължава бъде в енергията на Козирога за години напред, винаги го „очаква“….

Не е задължително да е лош ден при този транзит, но със сигурност ще бъде интензивен … За някои интензивността е еднакво нервна! И някъде можем да го наречем с истинското му име – гняв! Контролирайте гнева си, ако започнете да го чувствате или се отдалечавайте от чуждия …. И започнете да мислете за нещо по-красиво и приятно….

Този аспект е един вид кулминация, нещо като спусък за енергията на Плутон, който би могъл да бъде освободен отново като вид нервност, безпокойство. Плутон събуден има толкова много енергия за освобождаване, превръща се в нещо като вулкан, който е бил в покой и изведнъж изригва… някъде само като дим… някъде ще изригне като лава…. Много е важно мястото (дома), където Плутон се намира в Козирог в личната ви карта… защото има нещо, което ще се случва или ще се случи….

Противопоставянето на две планети е аспект, който има отношение към съзнанието. Може да се случи, че някои неща стават доста ясни, отрицателни модели например. Слънцето е светлината на съзнанието. Противопоставянето на Слънцето и Плутон се случва веднъж годишно и ни дава възможност да блестим със светлината на нашите сенки.

Противопоставянето на Слънцето/Плутон може да предизвика борба за власт, защото само в битка се освобождава натрупаното напрежение. Това може да бъде труден период за взаимоотношенията и взаимодействие с другите. Това, което характеризира усещането, е че се борите срещу нещо по-голямо и по-силно от вас.

Слънцето в Рака символизира емоционален лидер, а Плутон в Козирог показва, че проблемите са дълбоко вкоренени, устойчиви и не са лесни за решаване. През тези дни може да сме изправени и пред доста високо напрежение. Тези, които се чувстват силни – трябва да вземат съзнателното решение да не злоупотребяват със собствената си сила. Ангажирането в разговор с другия човек е много по-добър начин за решаване на проблеми, защото рискът от тази опозиция е, че вие печелите битката, но губите войната. Само ако хората могат да показват уважение един към друг и да покажат своята уязвимост (Рак) – могат да бъдат решени сложни проблеми без негодувание.

По време на този транзит можете да срещнете човек (зависи от личния ви хороскоп), който ще ви привлича магнетично и ще ви плаши едновременно. Може да е нов партньор, който може да бъде много мощен и да се опитва да ви доминира или манипулира. Може да се чувствате сякаш искате да избягате от този човек, но някаква скрита сила има, която ви задържа. Обикновено, ако това е лична връзка, има много силен сексуален заряд, което е мощна сила и може да ви постави в подчинена позиция.

Има силна тенденция хората да се включват в опасни схеми и манипулации, за да си запазят позицията. Мнозина ще се изкушат да нарушат закона или да се договарят със съмнително личности.

Слънчевата опозиция с Плутон може да бъде доста трудна ситуация, тъй като егото е в противоречие с Плутон. Това може да е съпротива срещу промяна или да изправи човек пред това, от което се опитва да избягва в миналото. Опозицията може да създаде травматични ситуации със събития. Може да има загуба на имущество, материални неща или финанси. Една от темите на Плутон са парите. Така че по време на транзита може да станете финансово зависими от друго лице.

Това не е време да предизвиквате спорове, да влизате в битки или да общувате с насилници, което може да бъде доста разрушително. Тази опозиция може да доведе до природни бедствия също.

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin

image0 (9K)