Водещият кандидат за британски премиер обяви своя план за Брекзит

Водещият кандидат за следващ премиер на Великобритания Борис Джонсън обеща да изведе страната от Европейския съюз на 31 октомври дори и без споразумение, предаде Ройтерс.

Моето обещание е да излезем от ЕС на Хелоуин, на 31 октомври„, каза Джонсън в интервю пред Би Би Си нюз.

Начинът нашите приятели и партньори да разберат колко сме сериозни – в крайна сметка е, опасявам се, да се откажем от пораженчеството и негативността, която ни е обгърнала в огромен облак от много време и да се готвим уверено и сериозно за излизане без сделка„, каза Джонсън.

Бившият кмет на Лондон и бивш външен министър остава фаворит в надпреварата за приемник на Тереза Мей като лидер на Консервативната партия и премиер. Преднината му обаче се стопи от съобщенията за среднощен скандал с приятелката му, поради който съседи извикали полиция: Фаворитът за нов премиер на Великобритания губи доверие поради шумен скандал с приятелката си (снимка)

Джонсън отклони въпросите за скандала. Вместо това наблегна на своя план за Брекзит.

Той каза, че не иска Брекзит без споразумение, но е необходимо този вариант да бъде поставен на масата, за да може Великобритания да постигне желания резултат. Това може да доведе до срив на британския паунд, смятат анализатори.

Джонсън отново изказа съмнения дали ще бъдат изплатени договорените по-рано 39 милиарда лири (49 милиарда долара) при „развода“ с ЕС, което вероятно ще настрои срещу Лондон преговарящите в Брюксел.

Мисля, че трябва да има творческо двусмислие кога и как ще се плаща„, каза политикът, който е известен със своите популистки изявления.


image0 (9K)