„Войната е неизбежна“: Турция включи част от Русия в своя географска карта

Турция е включила част от Русия в своите територии. Това се вижда на карта, която показва военният кореспондент Юрий Котенок, коментирайки лаконично: „Войната е неизбежна“, съобщава news-ks.infо.

Тя е публикувана в Telegram и е отражение на турската концепция „Един народ – пет държави“. Някои от авторите саркастично я наричат „страхотна идея“, но руснаците могат само да бъдат порицани за това, че са позволили подобно нещо да се случи.

В някои постове се коментира, че още преди години телевизионни експерти се надсмиваха над подобна концепция, а сега вече тази карта, показващи влиянието на Турция, съвсем легално съществува в турските учебници, предназначени за университетите.

„Момчета, това не са измислици, а план на „човека на думата“, на „партньора“ Ердоган и Ко. Войната е неизбежна, тя е само въпрос на време и на конкретни сценарии“, подчертава авторът на Telegram-канала „Военкор Котенок“.

Характеристиките, които журналистите дават на Ердоган, са взети от фрази на президента Путин. По време на голямата пресконференция на 17 декември той нарече своя руски колега „човек“, който „не се шегува“, а няколко дни по-рано го обяви за „човек, който държи на думата“. За партньорството между Русия и Турция Путин е говорил не веднъж в различни ситуации.

Превод: Faktor.bg

Публикувано със съгласието на Faktor.bg

 


image0 (9K)