Волейболистите ни паднаха и от Аржентина

В началото на четвъртата състезателна седмица в Лигата на нациите в Римини (Италия) българският национален отбор отстъпи срещу Аржентина с 1:3 (20:25: 25:16; 18:25: 18:25) след точно два часа игра, видя ЗАРАТА.

Момчетата на Силвано Пранди показаха отново слабостите, които ги мъчат през целия турнир, но на моменти загатваха, че имат потенциал за много повече.

С това волейболистите ни отбелязаха осма загуба в турнира, като все пак запазват 14-о място във временното класиране с две победи и 7 точки. Аржентина се изкачи на осма позиция с пет победи, пет загуби и 14 точки, но преди изиграването на всички срещи от програмата за деня.

Опитният посрещач Мартин Атанасов се завърна в игра след дълго отсъствие поради травма, но не започна като титуляр. Стартов състав на България: Георги Сеганов, Радослав Парапунов, Аспарух Аспарухов, Светослав Иванов, Николай Колев, Стефан Чавдаров – Владислав Иванов-либеро (Мартин Атанасов, Денис Карягин).

Младият ни състав се противопостави на съперника, видяха се хубави неща в отделни моменти, но в крайна сметка силите не стигнаха за нещо повече от един спечелен гейм. Най-доброто се видя във втората част, когато момчетата на Силвано Пранди буквално прегазиха съперника. Имаше увереност и настроение, а силният сервис затрудни посрещането на гаучосите. Мартин Атанасов даде тон, като след негови изпълнения от крайната линия България поведе с 5:1. Отличните изяви смутиха спокойствието на опонента, доведоха до грешки и „лъвовете“ взеха гейма с разлика.

За съжаление възходът не бе запазен. Тимът ни започна с предимство в третата част, но съперникът направи обрат. И в третата, и в четвъртата части аржентинците показаха повече волейболни аргументи след средата, като затвориха мача с крайното 3:1.

Най-резултатен за България беше Мартин Атанасов с 14 точки, а Радослав Парапунов се отличи с 13 точки. За Аржентина Факундо Конте завърши с 12 точки.


image0 (9K)