Волейболистките на Берое победиха Левски

Волейболистките на Берое надиграха категорично Левски с 3:1 в спортна зала „Иван Вазов“ в Стара Загора. Те  не оставиха шанс и в отделните части спечелиха така победата – 25:13, 22:25,25:13 и 25:17. Единствена по-равностойна бе втората част ,която бе точка за точка, а третата и оказала се решаваща бе „затворена“ след атака на капитанката Веси Григорова. Последната заедно с опитната Ваня Върбанова бяха най-дейни и резултатни в последния домакински мач за НВЛ. В четвъртата част категорично си пролича разликата в класите, като Берое надделя с последната 25 точка след „блок“ на Мария Кривошийска. Тя заедно с Ради Маринова, Гери Петрова и Диана Казакова помогнаха на отбора за ценната победа преди последния за годината двубой в Димитровград. На 15 декември /събота/ гостуваме на местния Раковски във финален за годината мач за „елита“ на България. Върбанова и Хелена Перич с по 16 точки са най-резултатни от „беройки“ в дербито, следвани от капитанката и националка Григорова с 14 точки.

„Получи се много добре ,доволни сме. Очаквано победихме, във втората част след промените в състава дадохме гейм. Този път посрещането не бе проблем, всички играха дисциплинирано и на ниво. Очаквам още повече да пълним домакинската ни зала“, допълни старши треньорът на старозагорския тим Петър Дочев.

Съставът на Берое : Тамара Роганович, Веселина Григорова-капитан, Хелена Перич, Ваня Върбанова, Нора Богданова, Виолина Николова, Патрисия Йончева-либеро,(Радостина Маринова, Мария Кривошийска, Василена Папанова, Гергана Петрова, Дани Найденова, Диана Казакова-либеро).


image0 (9K)