Волейболистките на „Берое“ приключиха участието си в първенството

Волейболистките на Берое загубиха и втория полуфинал срещу Марица (Пловдив) след напрегнат и динамичен двубой в спортната зала „Иван Вазов“ при 1:3 (26:24, 21:25, 13:25, 22:25), с което приключват участието си във волейболния сезон.

Гостенките от Пловдив успяха да стопят голямото изоставане в резултата, което допуснаха в началото на първия гейм, но така и не успяха да наложат траен превес. Драматичният епилог на гейма бе украсен с няколко дълги и зрелищни разигравания, в които домакините показаха по-здрави нерви, най-вече в защита, и при втория си геймбол взеха частта с 26:24. Вторият гейм също бе много оспорван. Малко преди края два поредни аса на Нася Димитрова дадоха ценно предимство на Жълто-сините, което те успяха да удържат до края – 25:21.

[ad id=“225664″]

Берое продължи да се бори, но след като домакините поведоха с 10:6 в третия гейм, влязлата като резерва Мария Данчева се оказа златния коз на Марица. Фантастично играещият диагонал на пловдивчанки направи цели осем точки от трите елемента и почти еднолично се разправи със старозагорки за крайното 25:13. След като допуснаха противникът да поведе със 7:1 в четвъртата част, маричанки отново се поставиха в ролята на догонващ. Равенството бе възстановено при 15:15, след което тандемът Лора Китипова – Нася Димитрова пое нещата в свои ръце и даде солиден аванс на своя тим. Десислава Николова пое отговорността да отбележи последната точка в мача и заби неспасяемо по острия диагонал за 25:22.

[ad id=“263680″]

Топреализатор на мача стана Веселина Григорова с 16 точки за „Берое“. Най-резултатна за победителките беше Нася Димитрова с 15.

В двубоя, последен за Берое в сезона, старши-треньорът Страхил Балов заложи на следния стартов състав: Татяна Алейникова, Ваня Върбанова, Веселина Григорова-капитан, Цветелина Заркова, Гергана Петрова, Златена Салабашева-либеро.


image0 (9K)