Враца под обсада! ГДБОП арестува трима

Операция на ГДБОП, подкрепена от жандармерията, се провежда във Враца. Акцията е започнала в 5 часа сутринта с блокиране на всички изходи на областния център. По неофициална информация са атакувани 3 адреса, на които има задържани 3 лица.

[ad id=“225664″]

Два от апартаментите са в блокове на Стария пазар, а третият е в ж.к. „Дъбника“, съобщава Канал 3, цитирайки ексклузивно агенция BulNews.bg. Акцията все още не е приключила и по тази причина липсва официална информация от полицията във Враца, която оказва само логистична подкрепа. По тази причина няма потвърждение за арестуваните лица.

На този етап е повече от сигурно, че задържаните са братята Манчо и Анри Ковачеви, както и техния близък приятел Николай Георгиев-Ники Циганчето. Очевидно арестите са внимателно планирани, тъй като Манчо Ковачев в събота се прибра от Египет, а Анри и Ники Циганчето пътуват често в страната и чужбина. Групата стана популярна след разследване на сайта „Биволъ“, в което се твърдеше за организиран от тях канал за наркотрафик от Южна Америка към Европа.

[ad id=“263680″]

Братята обаче категорично отрекоха да се занимават със забранени от закона неща. Официалните причини за задържането им се очаква да станат известни по-късно днес.


image0 (9K)