Въвеждат по-сериозни санкции за шофьорите в съседна Гърция

В Гърция въвеждат по-сериозни санкции за шофьорите, които бъдат хванати в нарушение.

[ad id=“225664″]

Новият закон за движение по пътищата в Гърция е базиран на принципа – „по-висок риск от нарушение – по-висока глоба за водача“, информира БНР.

[ad id=“263680″]

Предвиждат се тежки глоби при използване на мобилен телефон, когато шофирате или ако не сте поставили предпазен колан. Сериозни наказания очакват тези, които използват аварийните ленти по магистралите, ако това не се налага поради повреда на моторното превозно средство. Неприятни изненади очакват и тези, които паркират на места за хора с увреждания. Глобата се допълва от отнемане на книжката за два месеца и сваляне на номерата на колата.

[ad id=“236999″]

Шофьорите на товарни автомобили, които изпреварват в лявата лента, ще бъдат лишавани от лиценз за един месец и ще им бъдат налагани сериозни глоби.

[ad id=“237001″]

Увеличава се минималната скорост по магистралите от 60 на 70 км/ч. Максималната остава 150 км/ч. Отпада и намалението с 50% на глобата, ако се плати до седмица.

[ad id=“218001″]

В момента най-високата глоба в Гърция е за използване на антирадар – 2 хиляди евро. 700 евро е наказанието за предприемане на опасна маневра и при преминаване на червен светофар.

bnr.bg


image0 (9K)