Възрастна жена от Враца била принудена да пренася кокаин, сега е в затвор в Швейцария

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем участници в организирана престъпна група. Те се занимавали се с разпространение на наркотици и изнудване в района на Враца.

[ad id=“225664″]

Шестима от групата са задържани при операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура. Седмият се укрива и е обявен за издирване.

[ad id=“263680″]

Групата е била поставена под наблюдение още през 2017 година. Това станало след жалби на пострадали граждани.

[ad id=“236993″]

Разследващите установили по един от случаите, че в началото на 2017-а участник в групата дал на възрастна жена от Враца заем от 6000 лева с условието да ги върне на вноски в рамките на 3 месеца в сметка на неговия брат (който също е член на бандата). Освен това накарал жената да подпише разписка, че е получила от него 10 000 лева. Завел я и при нотариус, където я накарал да подпише договор за покупко-продажба на жилището й във Враца.

[ad id=“236999″]

В акта било отразено, че тя е продала апартамента за 18 000 лева, въпреки че 2 години по-рано го е купила за 42 000 лв. Впоследствие двамата братя накарали жената да изтегли парите, които й превели по банков път. Принудили я и да им ги даде, но й казали, че дългът от 6000 лева остава. Когато ги получели, тогава щели да й върнат жилището. Жената успяла да погаси заема и поискала от единия от братята да върне апартамента й. Той заявил, че това е невъзможно, тъй като тя изплащала дълга си на брат му, не на него.

[ad id=“218001″]

През лятото на 2017 година възрастната жена е била задържана на летището в Цюрих със 700 грама кокаин и в момента е в швейцарски затвор. Обяснила пред близки, че е била изпратена от братята в Бразилия, за да им пренесе наркотици и срещу „услугата“ да получи обратно жилището си. 

offnews.bg


image0 (9K)