В Брюксел възобновиха делото срещу Салах Абдеслам

Делото срещу Салах Абдеслам в Брюксел днес бе възобновено, като в сутрешните часове бяха изслушани защитниците на гражданските ищци.

[ad id=“263680″]

Заседанието на съда се води в отсъствието на Абдеслам – единственият оцелял терорист от атентатите в Париж през ноември 2015 година. Процесът е за участието на подсъдимия в престрелка с полицията през март 2016 година. Адвокатите на пострадалите полицаи заявиха, че техните клиенти са получили физически и психически травми, а част от тях не са способни повече да работят, съобщи БТА.

Един от полицаите от специалните части, участвали в престрелката, днес не може да ходи, без да падне, изгубил е частично зрението си. Друг бил принуден да напусне работата си в полицията. Трети имал проблеми със съня и мислел за самоубийство. Адвокатите се позоваха на писма на Абдеслам до семейството му, в които той заявява, че иска да се пожертва, за да тероризира Франция, защото страната води дългогодишна политика срещу мюсюлманите.

[ad id=“218001″]

Съдът днес ще изслуша и защитата на обвиняемите Абдеслам и Суфиян Аяри. С това делото ще приключи на първа инстанция. Прокуратурата поиска 20 години затвор за подсъдимите.

Във Франция, където е задържан, Абдеслам предстои да се яви по делото за атентатите в Париж.


image0 (9K)