В Кирилово нямаше как да устоите на диетични ограничения(СНИМКИ)

Традиционният Празник на черешата в старозагорското село Кирилово събра на мегдана жители и много гости, които имаха възможност да се насладят на редица мероприятия, подчинени на един „самодържец“ – прекрасният черешов плод.

Денят е бил изпъстрен с фолклорни забави, но както се вижда от снимките, изпратени в редакцията на ЗАРАТА от Радка Рашева, секретар на местното читалище „Изгрев-1921г.“, кулинарните изкушения са задържали трайно първенството.

Радка Рашева разказва, че няма как от най-вкусните череши, които произвеждат кириловци, да не стане и най-доброто черешово сладко, както и най-майсторските черешови печива и сладкиши. Диети и всякакви ограничения е трябвало да бъдат оставени до табелата на селото, а за най-върлите привърженици на стройната фигура не е липсвало похапване – разбира се – череши в неограничено количество.

Празникът започна с изложба на череши, забавления за децата с аниматор, продължи с концертна програма с участието на фолклорна певческа група „Пъстра китка“ и детска певческа група към читалището, фолклорен ансамбъл „Загоре“, вокална студия „Розов свят“.

Паралелно с изложбата на череши, кулинарните си умения показаха домакините от селото в направата на черешово сладко и черешови изкушения. Децата рисуваха за конкурса за най-атрактивна рисунка на тема „Черешата в картина“.

Празникът завърши с награждаване на участниците в конкурсите за:
– най-едра череша
– най-сладка череша
– най-вкусен черешов сладкиш
– най-атрактивна рисунка на тема „Черешата в картина“, ни запозна Рашева с това как е протекъл празничният ден в Кирилово.

 

 


image0 (9K)