В навечерието на Рождество: Складът на отец Иван е празен, обитателите на приюта – бедстват

В утрото преди Бъдни вечер хората, настанени в приюта на отец Иван в Нови Хан, ще посрещнат празниците доста оскъдно. Само преди броени дни стана ясно, че складовете на приютите са изпразнени, а обитателите му са изправени на ръба на оцеляването.

„Тази година е много по-различна от други, имаме много по-малко дарения и продукти, складовете са изпразнени“, споделя духовникът, който от много години се е отдал на благородната кауза да помага на бедни и бездомни, без разлика на етнос и религия.

По думите му минали години е имало в пъти повече дарения, с които настанените в Нови Хан успяват да оцелеят до Великден, а даже и до лятото, но тази година нещата не стоят по този начин.

„Доста от продуктите са привършили, но до Великден не може да се изкара. Около 210 души ще посрещнем празниците в дома в Нови Хан, напират още да идват, но е пълно, няма къде да ги приемам“, сигурен е отчето пред Bulgaria ON AIR.

Все пак той успокой, че домът няма да остане без ток за коледните и новогодишни празници.

„Подготвили сме се за празниците, днес е последен ден от поста. Днес всичко ще бъде постно, ще правим баница с орехи и тиква. Питка ще има също за всички. Успяваме да радваме хората и децата тук“, завърши отец Иван.


image0 (9K)