В Стара Загора набират нови членове за обучение по Лего роботика

Ново записване на деца за базово обучение по Лего роботика за попълване на отбора Robo Star в Стара Загора.

Най-младите робо-инженери, наследници и продължители на старозагорския завод „Берое”, надеждно бъдеще на славно минало, успешно завършиха обучението по Лего роботика, базово ниво в Стара Загора. По-голямата част от тях продължават със следващото ниво и като част от отбора Robo Star в подготовка за Националното състезание Роботика за България. 

Записват деца за ново базово обучение по Лего роботика. Стартът е на 8 февруари, петък и  включва 8 занятия по 3 учебни часа във всеки следващ петък ( 8, 15, 22 февруари, 1, 8, 15,22, 29 март), в компютърната зала на Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Часовете ще бъдат съобразени със смените на участващите. Най-добрите ще продължат във второ ниво и включване в отбора Robo Star.

Регионалната библиотека, която е и домакин на обученията, любезно покани обучаващите се да се включат в отбора на библиотеката за националното състезание с роботи Finch!

Детската академия по програмиране и роботика (ДАПР) „ИКТ Център“ провежда обучението. От 2014 г. в нея се обучават деца по програмиране и технологии. Първи са на Националното състезание по програмиране и технологии „IT Знайко“. От 2017 г. организират и обучения по Лего роботика и още на първото Национално състезание „Роботика за България“, отборът „Робо Бурборко“се класира трети от 70 отбора от България. 10-годишни деца от Стара Загора се състезаваха с ученици от професионалните гимназии и се доказаха като знаещи и можещи професионалисти по роботика.Отборът е единствен от област Стара Загора. Наследниците на ДЗУ и Завода по роботика „Берое“ са запалени в това очертаващо се много перспективно направление с проспериращи професии в бъдещето.


Записване и въпроси на страницата и на тел: 0878216023. 8 занятия по 3 учебни часа, 168 лв. такса, платена на 2 пъти. Броят на децата е ограничен до 12. По възможност, попълнете формуляра. https://goo.gl/forms/jdWbNSOCS9RBS5m23


image0 (9K)