В Стара Загора ще се проведе десетият юбилеен международен турнир по борба „Динко Петров“

Десетият юбилеен международен турнир по борба свободен и класически стил „Динко Петров“ ще се проведе в Стара Загора на 30 март (събота). Надпреварата ще бъде в зала „Иван Вазов“ и започва в 9 часа сутринта , и е организирана от СК Берое с подкрепата на община Стара Загора и БФ борба.

Престижният турнир ще е за момчета и кадети в двата стила, а схватките ще се провеждат на три тепиха.
– Турнирът се осъществява благодарение на община Стара Загора в лицето на г-н Тодоров, нашият кмет който помага много на борбата и на спорта. Благодарение на него ще се осъществи това юбилейно издание. Не е тайна че без помощта на общината няма да може да проведем тези големи мащабни мероприятия. Интересът към турнира е много голям и имаме много заявки за участие от региона и ще участват осем отбора от чужбина и всички клубове от България.
Турнирът малко разширихме и ще го проведем в двата стила свободен и класически в две възрасти момчета и кадети и тази година включваме и женското направление – момичета и кадетки, заяви един от организаторите на турнира Димо Христов.
Домакините от СК Берое ще бъде представен от 15 състезатели в двата стила . От Гърция ще участват четири клуба – Комотини, Ксанти, и два клуба от Атина, от Северна Македония ще се включат два клуба, от Турция ще участва отбора на Одрин и Кушадасъ.


image0 (9K)