Ген. Киров: Вкараха ме в режисиран процес. Пазя документи в сейф, ще ги извадя!

Бях осъден на 15 години в изключително бърз процес при удивителен синхрон между прокуратурата и военния съд, изтъкна той

[ad id=“263680″]

„Няма нищо класифицирано, в това което съм произнесъл пред вас и във вашето студио“, каза бившият шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров, който е осъден на 15 години затвор, а вчера получи още 2 условно, в ефира на Нова телевизия. Той подчерта това пред водещия Виктор Николаев, защото присъдата, която получи бе за класифицирана информация, съобщена именно в студиото на Нова.

Преди години ген. ген. Киров разказа в ефира на същата медия за свои срещи с ръководители на ирански спецслужби заради осъден в ислямската република българин.

[ad id=“218001″]

„Присъдата ще я обжалваме, тя е неприемлива за мен и за моята защита, каза днес той. „Случаят с осъдения в Иран българин Живко Русев беше вече широко известен на медиите“, точни ген. Киров и допълни: „Аз бях осъден на 15 години в изключително бърз процес при удивителен синхрон между прокуратурата и военния съд.“ По думите му това е добре режисиран процес.

„Бях осъден единствено на основание на показанията на един единствен човек“, припомни той.

[ad id=“218548″]

„Знам кои са поръчителите и кои са техните политически ментори, но ще замълча. Подготвил съм документи, в които има конкретни данни, депозирал съм ги на надеждно място, защото се опасявам, че може да се случи нещо с мен или моето семейство“, бяха точните думи на бившия шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров.

„Не твърдя, че някой ще се опита да ме убие, но изпитвам притеснение, че нещо може да се случи с мен или моето семейство“, продължи ген. Кирчо Киров.

[ad id=“236480″]

Според ген. Киров в скоро време тези документи ще бъдат предоставени на „партньорски служби и медиите“. Бившият шеф на разузнаването намекна, че може да даде „бомбите“ не на български медии.

„Класифицираната информация се съдържа в два документа. Тя не е станала обществено достояние. Тя е резултат от срещите ми в Иран“, обясни той.

 


image0 (9K)