Ген. Радев: Искат да заменят българите с чужденци и да ни заличат от картата

Генерал Румен Радев заяви при посещението си днес в гр. Брезово, че България бива разграждана пред очите ни, докато управляващите се опитват да решат демографската криза, заменяйки българите с чужденци, като по този начин станем бежански лагер.

По думите му ако продължваме да позоявляваме това да се случва след няколко поколения България няма да я има на картата.

„Ще продължаваме ли да имаме президент, който да обслужва интересите на управляващите и на чужди държави или такъв който да намери сили и да се бори? Президентът може да е тази сила, която да противостои на упарвляващите, които не работят за доброто на страната ни“, заяви кандидатът на БСП, като добави, че не иска да е „баща на нацията“, а гласът на народа.

Той подчерта, че малките общини и селата са ключови за развитието на родината ни:

„Държавата не може да абдикира от малките общини и да се грижи само за големите. Страната ни никога няма да бъде просперираща и богата, ако не си оправим селата и като инфраструктура, и като трудова заетост, ликвидиране на битовата престъпност. Трябва да търсим повече средства за селото, инвестиции и за малките по обем производства, за селското стопанство, за преработване“, обясни той.

Според Сергей Станишев на изборите ще има балотаж между Радев и Цецка Цачева.

„Президентската кампания е много важна за бъдещето на страната ни. Има няколко фактора за нашата победа. Първият са кандидатите – Румен Радев и Илияна Йотова са силна кандидат-президентска двойка – като излъчване и като комбинация от допълващи се качества. Ген. Радев се възприема позитивно от хора, които са извън левицата – не само извън БСП, но и извън левицата като цяло. Той е човек с характер, човек на честта. Умее да защитава своята позиция“, бяха думите му по време на откриването обучението за доброволци и ПЕС активисти в столицата.

„Днес ГЕРБ са много по-слаби, отколкото през 2011. Тогава Борисов като примиер имаше личен рейтинг от 70%. Българите го следваха и му вярваха. Сега нещата са различини – това личи и по тенденцията на изборите от 2009 г. до сега“, продължи анализа си Станишев.

„Случилият се грандиoзeн провал на България в надпреварата за ООН също ще се отрази на кампанията и на резултата. Преди 10 дни реагирах на смяната на кандидатурата – казах, че това е опасен ход, който ще доведе до провал и до пропускане на уникален шанс. Затова трябва да се носи политическа отговорност. Случилото се е много показателно как се вземат стратегически решения за България – с участието на външни, задкулисни фактори“, допълни Станишев.

Източник: offnews.bg


image0 (9K)