Георг Георгиев: Слави Трифонов замълча политически страхливо тогава, когато трябваше да поеме отговорност

„Да, България“ забиват най-дълбоко меча си в стабилността и в правовата държава в България.

Това каза на брифинг депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев.

Къде са колегите, които на пиките на своите идеологически представи носеха европейските доклади, в които се говори за върховенство на правото и закона днес, когато предлагат да се закрият Специализираният съд, Специализираната прокуратура и КПКОНПИ? Защо не коментират колко милиарди левове ще бъдат реално върнати в ръцете на олигархията и мафията и по този начин ще бъде освободен един огромен ресурс? Това, което в момента наблюдаваме като процеси, рязко се отклонява от всичко, което те са имали като идеологическа и идейна политическа платформа в години назад. Това е тяхната най-голяма лъжа“, допълни той, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Георгиев критикува и „Има такъв народ“, като посочи, че лидерът им Станислав Трифонов се държи политически страхливо.

Той замълча политически страхливо тогава, когато трябваше да бъде активен и тогава, когато трябваше да поеме отговорност за управлението на държавата – нещо, за което имаше възможност, но излъга, че не бил способен. Ако чака 240 човека мнозинство в реалностите в България, вече няма как да се случи“, подчерта депутатът от ГЕРБ-СДС.

Той се обърна и към лидера на БСП Корнелия Нинова, като посочи, че днес тя говори за смирение и празници, но на 1 май е свикала Националния съвет на партията, за да обсъждат политически и партийни въпроси. Георгиев коментира и поведението на Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън“, като попита: „Г-жа Манолова днес изброила списък, говорейки отново за ревизия, макар че Народното събрание тотално каза, че не може да се прави ревизия. Къде беше тя, за да коментира приетия на тъмно Изборен кодекс?“.

източник www.dunavmost.com


image0 (9K)