ГЕРБ нападна БСП за миналото й. БСП към ГЕРБ: Разграничете се от ръководството си, то беше в БКП!

Война с декларации в парламента. Управляващите защитиха министъра на образованието заради новите програми по история

[ad id=“263680″]

Война на декларациите се разрази в началото на пленарното заседание днес. В декларация от името на парламентарната група на ГЕРБ депутатката Галя Захариева застана зад министъра на образованието Красимир Вълчев по темата за новите програми по история за Х клас. Тя нападна БСП за комунистическото й минало. Веднага след това стана социалистът Валери Жаблянов. И посъветва народните представители на ГЕРБ да се разграничат от цялото си ръководство. Което е членувало в БКП.

Управляващите атакуваха първо БСП, че брани комунизма, а после и традиционната десница – че не въвела за годините, когато е била във властта, обективно изучаване на историята.

„Не ви достигна нито автентичност, нито кураж“, каза депутатката от ГЕРБ от трибуната на Народното събрание по адрес на десницата. Но в същото време я призова „да застанем заедно зад каузата на България“.

[ad id=“218001″]

Жаблянов отново повтори тезата на БСП, че депутатът Делян Добрев трябва да напусне парламента след решението на Конституционния съд. Вчера съдиите постановиха, че решението на Народното събрание да не се съобрази с оставката на Делян Добрев от ГЕРБ е било в противоречие с конституцията.

 


image0 (9K)