Гинка Върбакова: Не съм Гинка от Требич! От 10 години се занимавам с енергетика

„Фирмата е създадена за тази сделка, но зад нея не стоят офшорки, а моите фирми, подчерта тя. Аз съм крайният собственик!“ Това заяви в ексклузивно интервю за Нова телевизия и предаването „Здравей, България“ Гинка Върбакова, приватизаторката на ЧЕЗ. Интервюто бе анонсирано снощи. и излъчено тази сутрин.

[ad id=“225664″]

„Не съм Гинка от Требич! От 20 години съм в бизнеса, от 10 се занимавам с енергетика. Фирмите ми нямат задължения. Кредитира ни сериозна банка“, бе категорична Върбакова.

Тя подчерта, че дружеството, което купува ЧЕЗ, още не е собственик. „То е скорошно, защото е създадено за тази сделка. Обидно е говоренето за мен на малко име“, изтъкна бизнесдамата от Пазарджик.

„Фирмата е създадена за тази сделка, но зад нея не стоят офшорки, а моите фирми, подчерта тя. Аз съм крайният собственик“, декларира Върбакова.

Тя заяви, че познава отдавна Теменужка Петкова. Запознали се случайно, но запознанството прераснало в приятелство.

[ad id=“236993″]

„Цялата сделка мина по чешкото законодателство, разговорите бяха проведени в Прага. Български политици не са участвали“, каза Върбакова. Затова тя не разбира защо министър Петкова е подала оставка. „Работя в сферата на бизнеса, не искам да ставам публична личност, не искам да бъда използвана за политически цели“, посочи още Върбакова.

„Не мога да кажа защо са избрали нас, това беше дълга процедура, в която бяха изисквани много документи, разговорите се водеха в Прага, сигурно са ни харесали“, коментира още тя.

„Процедурата беше открита. Не знам защо е тази медийна истерия, при положение че от една година се говори кои са фирмите, които участват в сделката за ЧЕЗ“, продължи Върбакова.

Тя обясни, че не може да коментира нищо по отношение на цената на сделката и по отношение на банката, която я кредитира.


image0 (9K)