Големият пожар в Пловдив е бил умишлен?

Големият пожар, при който изгоряха четири от бившите тютюневи складове на Пловдив, може да е бил умишлен. Огнената стихия вече е потушена.

При четвъртата сграда, която изгоря през нощта, огънят е възникнал изненадващо. Това съобщиха от противопожарната служба в Пловдив. Първоначално се е разгорял със синкави пламъци, което говори, че е използвана запалителна течност. Четвъртият пламнал склад се намира през една улица от другите три сгради, които се подпалиха вчера, информира bTV.

Пета сграда се е запалила при пожара. Това обяви говорителят на противопожарната служба инсп. Цветан Дешев пред „Дарик“. Предполагаемата причина е излезлият вятър, който е прехвърлил искри и е подпалил постройката. Полицията беше отцепила района.

От криминалната полиция съобщиха, че започва разследване на случая. Кметът на Пловдив Иван Тотев заяви, че никой няма представа къде се намират собствениците на четирите опожарени постройки. Също така няма данни те да са искали по официален път събаряне на някоя от сградите.

Източници: bTV, „Дарик“

 


image0 (9K)