Световен производител на козметика е осъден да плати обезщетения за близо 4 700 000 000 долара, негов продукт предизвиквал раково заболяване

В САЩ съдебно жури реши, че корпорацията „Джонсън енд Джонсън“ трябва да плати на 22 жени и на техните семейства обезщетения за близо 4 700 000 000 долара. Те осъдиха производителя на козметика с мотив, че са се разболели от рак след използване на негов продукт, информира „Ройтерс“. По време на делото свидетелстваха медицински експерти.

[ad id=“225664″]

Тъжителките твърдят, че азбест в талк пудра на „Джонсън енд Джонсън“ е допринесъл за това те да се разболеят. Шест от жените починаха преди произнасянето на присъдата.

Компанията определи присъдата като резултат от несправедливо дело и обяви, че ще обжалва.

Говорителката на корпорацията Каръл Гудрич каза, че „„Джонсън енд Джонсън“ остава уверена, че нейната продукция не съдържа азбест и не причинява рак на яйчниците„.

[ad id=“263680″]

„Джонсън енд Джонсън“ е съден от над 9000 жени, които твърдят, че нейната талк пудра е допринесла, за да се разболеят от рак на яйчниците.

Миналото лято козметичният гигант беше осъден да плати 417 миилона долара на друга жена. Тя твърди, че е развила рак на яйчниците, след като е използвала продукт на фирмата. „Ройтерс“ съобщи, че също става дума за базиран на пудра продукт – подобен на бебешка пудра, предназначен за дамска хигиена.


image0 (9K)