ГОЛЯМ СРАМ: Берое се сгромоляса срещу Септември за купата на България

Берое отпадна срамно от турнира за Купата на България, след като днес отстъпи на втородивизионния Септември (София) с 2:0 в 1/16-финален двубой, игран в столичния квартал „Драгалевци“. Попаденията за домакините бяха дело на Георги Стоичков и Петър Тончев.
Треньорът на Берое Александър Димитров избра странна формация и съвсем логично се сгролояса и отпадна срамно още в първия кръг.
Двойка централни защитници бяха Хубчев и Динков, които рядко помирисват терен в шампионатните мачове, а като крайни защитници играха португалецът Педро и Александър Василев и това е напълно достатъчно да се разбере че отборът на Берое изглеждаше странно в столичния квартал Драгалевци.
От това се възползваха домакините от септември, които се прдставят силно във Втора лига и открихя резултата преди края на първото полувреме.
В 42-ата минута от пробойна в защитата на Берое се възползва Благой Наков, който финтира стража Макенджиев и достигнал аутлинията, върна топката назад към Георги Стоичков, който с прецизен удар от точката за изпълнение на дузпа откри резултата в полза на „Септември“ – 1:0.
След почивката в 57-ата минута домакините съумяха да удвоят преднината си, след като Янко Ангелов получи топката по десния фланг, навлезе в наказателното поле и веднага намери оставения непокрит Петър Тончев, който от непосредствена близост се разписа за 2:0. За отбелязване е дебюта на ганаеца Карлос Охене, който беше на терена около 25 минути през второто полувреме.


image0 (9K)